Demo Ritmiek


Getrainde gymnasten die de lat telkens hoger leggen!

Noord (8j tot 13j), Zuid (vanaf 14 jaar)

De groep Demo Ritmiek geeft de kans aan de gymnasten die al een aantal jaar turnen om zich meer te ontwikkelen in Ritmische Gymnastiek. We bieden deze extra en meer intensieve training aan en richten ons op het maken van uitdagende choreografieën met moeilijkere tuigtechnieken. Het bewust worden van de bewegingen van het lichaam en de controle hierover staat centraal. De gymnasten van Demo Ritmiek hebben als doel het beste van zichzelf te tonen op binnenlandse optredens en buitenlandse festivals zoals Festival Del Sole of de vierjaarlijkse Wereldgymnaestrada.

> Terug naar Groepen

De lessen

Hier vindt u het lessenrooster en extra informatie voor deze groep!

Groep Discipline Dag & uur Plaats
Noord Ritmische gymnastiek
Gevorderden
Maandag* 17.30u-19.30u
bij instroom, vanaf 2e jaar
Donderdag 17.30u - 19.45u
Sporthal Sportlaan
Sportcentrum Aalter
(Lindestraat 17, 9880 Aalter)
Zuid Ritmische gymnastiek
Gevorderden
Donderdag*
17.30u-20.15u
Sporthal Sportlaan
Sportcentrum Aalter
(Lindestraat 17, 9880 Aalter)

*Inschrijven voor Demo Ritmiek is niet mogelijk zonder inschrijving bij Start to Ritmiek (vanaf leeftijd 3de leerjaar + 2 jaar recente ervaring bij Sano) of Ritmiek Next.

Wat moet ik weten over het inschrijvingsgeld?

 • Prijzen voor een volledig seizoen = ongeveer 30 trainingen
 • 1 uur = 115 euro, 1.50 uur = 130 euro; 2 uur = 155 euro, 3 uur = 210 euro, 3.50 uur = 230 euro, 4 uur = 240 euro, 5 uur = 260 euro, 5.5 uur = 270 euro (prijzen per seizoen, niet per uur)
 • Inbegrepen in de prijs: kwalitatieve lessen door gediplomeerde trainsters + zaalgebruik + verzekering gymfed + gebruik van het grote aanbod aan tuigen van de club
 • Niet inbegrepen: kledij, inschrijvingsprijs binnenlandse- en buitenlandse optredens, stages

Wat wordt er van een gymnast verwacht?

 • De gymnasten worden verwacht zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens de trainingen. Er wordt aan een groepschoreografie gewerkt en dat lukt alleen maar met een volledig team.
 • Indien de gymnast om uitzonderlijke reden niet aanwezig kan zijn, vragen we om de trainster te verwittigen. Zij geeft haar telefoonnummer bij de start van het seizoen.
 • Demogymnasten worden gevraagd ook deel te nemen aan stages. Deze kunnen in de vakanties of in een weekend vallen en worden voor de start van het turnjaar gecommuniceerd door de trainsters.
 • Eind april, begin mei valt onze jaarlijkse turnshow. De gymnasten werken hier een volledig jaar naartoe, dus het zou zonde zijn als ze hier niet aan kunnen deelnemen. De data hiervan wordt meegedeeld via de kalender.
 • Op zoek naar nog meer info, neem gerust een kijkje in het Huishoudelijk Reglement.

Wat moet ik aandoen tijdens de training?

 • Op de training dragen de gymnasten steeds hun club T-shirt en aangepaste turnkledij. Deze kledij kan aangekocht worden bij de club op de jaarlijkse kledijverkoop in begin van het seizoen.
 • Het haar van de gymnasten zit vast in een hoge staart of dot.
 • De meisjes dragen halve slofjes, ritmiekteentjes in stof of leer of effen kousen.
 • Sieraden en horloges zijn niet toegelaten omwille van veiligheidsredenen.

Gaan de trainingen door tijdens de vakanties?

 • De eerste zaterdag van een vakantie is er steeds training. Anders gaat de training niet door tijdens de vakantie. Voor demogroepen kunnen er uitzonderingen zijn. Dit zijnde een extra training of een stage.

Trainsters van Demo Ritmiek

Evelien Langlois

Evelien begon te turnen bij Sano toen ze 10 jaar was. Op haar 13e verliet ze de club om wedstrijden esthetische gymnastiek te doen. ‘Na 7 jaar ben ik teruggekomen als trainster. Haar doel: 'De passie voor turnen doorgeven.’

Shauny is sinds haar 5 jaar lid en daar heeft ze nog geen seconde spijt van! 'Turnen is voor mij een passie en vooral een uitlaatklep.' Nu geeft ze haar kennis van de discipline door aan jongere gymnasten.

Hanne is sinds de kleuterklas lid van Sano Ritmo Gym. ‘Ik kan je zeggen dat ik daar in geen jaren spijt van heb gehad. Turnen is mijn grootste passie en die zou ik graag met andere delen!’